Waterside 3 nieuw ontwerp

4
16587

Aan de Nieuwe Maas in Oude IJsselmonde is de Waterside III toren in ontwikkeling. De woontoren van 70 meter hoogte wordt gebouwd op een zeer prominente locatie aan de Maas op de kop van het Oude IJsselmondsehoofd. Het ontwerp is van Barcode Architects in opdracht van de nieuwe vastgoed ontwikkelaar Space to Live. Zij verwachten dat de toren in 2024 wordt opgeleverd.

In woontoren Waterside 3 worden 168 appartementen gerealiseerd op 22 verdiepingen. Naast de appartementen bestaat de ontwikkeling uit meer dan 1000 m2 park en speelvoorzieningen, 145 parkeerplaatsen en 500 m2 commerciële ruimte in de plint.

Waterside III Barcode Architects 2022 1

Park en haventje

Naast het ontwerp van het gebouw Waterside III is er veel aandacht besteedt aan de hoogwaardige landschappelijke inrichting van het gebied. Het havenhoofd wordt publiek toegankelijk en krijgt een halte van de watertaxi. Tevens ontstaat er een uitnodigend vriendelijk haventje en wordt er een groen park aangelegd die het project verbindt met het dijklandschap. Het ontwerp is Felixx Landscape Architects & Planners uit Rotterdam.

Waterside III Barcode Architects 2022 3

Waterside 1, 2 en 3

In het Masterplan van Oud IJsselmonde zijn door de gemeente Rotterdam twee locaties rond de oude insteekhaven aangewezen als potentiële ontwikkellocaties. Op basis van deze gemeentelijke visie hebben twee gebiedseigenaren de handen ineengeslagen om te komen tot een integrale ontwikkeling. Steen Goed; Waterside 3, dit project aan westzijde van de haven, en LKG Properties voor Waterside 2 met het woongebouw van 01-10 architecten aan de oostzijde van de haven.

Eind jaren 90 is het eerste woningbouwplan in Oud IJsselmonde gerealiseerd dat buitendijks lag: het project Waterside 1. Dit bestaat uit ongeveer 300 woningen en appartementen.

Barcode Architects

Het architectenbureau Barcode Architects is bekend in Rotterdam door hun ontwerp van de woontorens The Muse en Casa Nova en het masterplan Rijnhaven ontwikkeling

Oud ontwerp Waterside III

In 2019-2020 maakte Barcode architects onderstaande ontwerp voor de woontoren Waterside 3 in opdracht van ontwikkelaar Steengoed. In dat ontwerp was plek voor 100 woningen. In het nieuwe ontwerp worden 168 woningen gerealiseerd.

Projectgegevens

Naam: Waterside 3
Status: In ontwikkeling
Locatie:  Flying Dutchmanstraat
Deelgebied: Oud IJsselmonde
Type: Woningen
Architect: Barcode Architects
Opdrachtgever: Space to Live
Start: n.n.b.
Realisatie: 2024

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Waterside 3 51.902575, 4.548100 Waterside 3 woontoren

4 REACTIES

  1. Is dit de “Mini versie” van de toekomstige The Sax toren aan de Kop van Zuid met al zijn uitstulpingen en slechts 70 meter, daar heeft het alle schijn van of is dat (puur) toeval ? Vraag mij alleen af hoe men de buitenramen wilt schoonmaken, of krijgen de ramen een zogenaamde “vuilafstotende” folie met zelfreinigende effect, de buitenkleur is wel gelukkig helder en niet donker al kan dat na enkele jaren ook verweren en moet de kwast eens in de x jaren eroverheen…?

  2. wil graag informatie, zoals wanneer de bouw start en de oplevering is.
    ook de prijzen en hoe en waar kan ik mij inschrijven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in