De Groene Waaier Bovenbeek Park16Hoven

0
3545

Park16Hoven Bovenbeek 01-10 Architecten 1

De Groene Waaier, Park 16Hoven

Park16Hoven is een van de laatste uitbreidingswijken van Rotterdam. In het deelplan Bovenbeek zijn 32 nieuwbouwwoningen van De Groene Waaier gerealiseerd. Deze beschutte woonbuurt komt tegemoet aan de verlangens van gezinnen met jonge kinderen. Het ontwerp is van 01-10 Architecten in opdracht van ontwikkelaar Libeton & Partners.

De woonblokken liggen uitwaaierend in het groen met elf rijwoningen in de twee buitenste blokken en tien patiowoningen in het middelste blok. Tussen de blokken zijn twee groene laantjes ontstaan die dienst doen als gezamenlijke buitenruimte om in te spelen en te verpozen. Beeldbepalend voor het complex zijn de gevouwen kappen met een bedekking van natuurleien. De kopgevels trekken extra de aandacht door de overstekende kappen en een detaillering van houten latten die ook is terug te vinden in de erfscheidingen en de gevels. Het parkeren is in de vorm van carports op een natuurlijke manier in het plan opgenomen.

Park16Hoven Bovenbeek 01-10 Architecten 2

Park Zestienhoven is een van de laatste uitbreidingswijken van Rotterdam. Geïnspireerd door een vloeiende overgang van stad naar het omliggende landschap, wordt veel aandacht geschonken aan groen en water. Een unieke keuze, gelet op de toenemende schaarste aan ruimte in de stad.

Projectgegevens

Naam:
Status:
Lokatie:
Deelgemeente:
Categorie:
Architect:
Opdrachtgever:
Start bouw:
Realisatie:
De groene Waaier
gerealiseerd
Park 16Hoven
Overschie
Woningbouw
01-10 Architecten
Libeton & Partners
2010
2012

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

De Groene Waaier 51.945822, 4.452765

 

Foto’s De Groene Waaier park 16Hoven
[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”DeGroeneWaaier”]

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in