Waterside 2 Oud IJsselmonde

1
6823

Waterside 2 is een nieuwbouwproject aan de Nieuwe Maas in Oud IJsselmonde Rotterdam. De nieuwbouw bestaat 115 appartementen en 10 stadswoningen in wigvormig woonblok direct aan het water langs de oude insteekhaven. Het ontwerp is van 01-10 Architecten in opdracht van ontwikkelaar LKG properties.

Waterside I, II en III

In het Masterplan van Oud IJsselmonde zijn door de gemeente Rotterdam twee locaties rond de oude insteekhaven aangewezen als potentiele ontwikkellocaties. Op basis van deze gemeentelijke visie hebben twee gebiedseigenaren de handen ineengeslagen om te komen tot een integrale ontwikkeling: Steen Goed voor het westelijk gelegen oude havenhoofd, de nieuwbouw Waterside 3 van Barcode Architecten en LKG Properties voor het terrein aan de oostzijde van de haven, Waterside 2.

Eind jaren 90 is het eerste woningbouwplan in Oud IJsselmonde gerealiseerd dat buitendijks lag: het project Waterside 1. Dit bestaat uit ongeveer 300 woningen en appartementen.

Woningen en appartementen

Het nieuwbouwplan Waterside 2 loopt van 3 verdiepingen aan de Flying Dutchmanstraat op tot een hoger deel van circa 10 verdiepingen aan de haven en waterzijde. De getrapte opbouw leidt tot een groot aanbod van gestapelde penthouses met een riant dakterras annex daktuin. Het triangelvormige bouwblok komt op een ondergrondse parkeergarage te staan en ontsluit collectieve daktuin. 

Vrijwel alle 115 appartementen in het Waterside 2 hebben een uitzicht op de Maas. De appartementen zullen in verschillende types beschikbaar komen met een vloeroppervlak dat zal variëren tussen de 78 m2 en 135 m2, en het merendeel van de appartementen met een eigen buitenruimte, terras, balkon en/of serre.

In de huidige planning komen er aan de Flying Dutchmanstraat 10 stadswoningen die de verbinding maken, of de aanloop zijn, naar de appartementen die tezamen met de stadswoningen één geheel vormen met een alzijdige uitstraling. De ruime woningen zullen een inhoud hebben met een oppervlak van ongeveer 130 m2.

Projectgegevens

Naam: Waterside 2
Status: In ontwikkeling
Locatie:  Flying Dutchmanstraat
Deelgebied: Oud IJsselmonde
Type: Woningen
Architect: 01-10 architects
Opdrachtgever:  LKG properties
Start: nog niet bekend
Realisatie: nog niet bekend

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Waterside 2 51.902734, 4.550202 Waterside 2 woningbouw

1 REACTIE

  1. Lijkt een beetje op het gebouw SAWA met zijn trapsgewijze afbouw, nu alleen nog wat beplanting rond de balkons en het geheel krijgt een natuurlijke aanblik zeker met die “ronddingen” op de hoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here