RIVA Scheepmakershaven

8
16544

RIVA wordt een nieuw woongebouw aan de Scheepmakershaven in het Maritiem District in Rotterdam. De bouw start wordt in 2023 verwacht. Het ontwerp is van MoederscheimMoonen Architects in opdracht van ontwikkelaar en bouwer Stebru.

moederscheimmoonen-scheepmakershaven-05

In het ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau wordt het bestaande wederopbouw kantoor behouden. Bovenop het gebouw wordt een nieuw woongebouw ontworpen dat contrasteert in architectuur met de zakelijke kantoorgebouwen.

Woongebouw Scheepmakershaven

Het woongebouw aan de Scheepmakershaven krijgt een mix van verschillende woningtypen en commerciële functies, waarbij de buitenruimte in de vorm van royale balkons de bewoners een spectaculaire ervaring geeft.

Woongebouw Scheepmakershaven

Het Maritiem District rond het Wijnhaveneiland is het historische havengebied in het centrum van Rotterdam dat nu wordt getransformeerd tot een hoogwaardig woon- en leefgebied. Het gebied kenmerkt zich door de aanwezigheid van veel hoogbouw zoals de Red Apple, 100Hoog en diverse nieuwe hoogbouwprojecten. Het is het epicentrum van hoogbouw in het Rotterdamse stadscentrum.

Projectgegevens

Naam: RIVA
Status: In ontwikkeling
Adres: Scheepmakershaven
Deelgemeente: Centrum
Categorie: Woningbouw
Architect:  MoederscheimMoonen Architects
Opdrachtgever:
 Stebru
Realisatie: 2024

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

RIVA 51.916592, 4.488055 RIVA

8 REACTIES

 1. Eindelijk een mooi ontwerp, wordt het weer zo’n laag gebouwtje. Dit ou juíst een mooie toren zijn voor een enorme hoogte. Dit vind ik nou architectuur met fantasie, een mooi voorbeeld ervan.

  En waar blijft de Jungerhans?

 2. Weer kostelijk Joe!! Moge je scherpte behouden blijven! 😉
  Zelf denk ik aan het samenstellen van een zwarte lijst. Gebouwde misbaksels met o.a. slechte stedenbouwkundige funkties en andere gebouwen onterend, nr 1 heb ik al: : De hak van Carel Weeber, de primus interpares in zijn verderfelijk soort!! 🙁

 3. Nogal lukraak vormgegeven rondingen, maar het is dan ook een ‘kijk eens wat een vondst’-effect waar de architect voor ging en wat voor hem genoeg is. Dit doet het goed op Instagram, enzo.

  • Het is ook nooit goed hé Joe? Ben het niet alijd met je eens, maar vind het prachtig je commentaren; vooral ook omdat ik weet dat je voor topklasse gaat en je gedreven bent door ‘de’ idee van goede stedenbouw en architectuur in Rotterdam! Cheers!

   • Ja, misschien komt het doordat een gebouw toch wel minstens zo’n 50 jaar ergens op een vaste plek staat indrukken staat op te wekken. Dat is nogal wat. Als ik dan zoiets als dit zie, zo’n pover ideetje, zo pover uitgewerkt dan moet ik er wat van zeggen. Ik heb geen moeite met een lullig schilderij of lelijk vormgegeven tijdschrift of website; confrontaties daarmee zijn allemaal makkelijk te vermijden of duren maar kort. Bij dit ding denk ik dan ook ‘gelukkig woon ik er niet bij in de buurt’ of ‘ik kom er gelukkig zelden langs’. Maar zodra er hier iets in het nieuws komt waar ik positief over ben laat ik dat ook weten. Komt helaas minder vaak voor, inderdaad… maar het gebeurt. Cheers, en tot het volgende misbaksel dan maar !

    • Weer kostelijk Joe!! Moge je scherpte behouden blijven! 😉
     Zelf denk ik aan het samenstellen van een zwarte lijst. Gebouwde misbaksels met o.a. slechte stedenbouwkundige funkties en andere gebouwen onterend, nr 1 heb ik al: : De hak van Carel Weeber, de primus interpares in zijn verderfelijk soort!! 🙁

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in