Delftsevaart 26

0
3118

Aan de Delfstevaart in Rotterdam wordt een markant kantoorpand getransformeerd tot appartementen. Het gebouw uit 1953, ontworpen door architectenbureau Maaskant en van Tijen, krijgt 7 woningen. Het ontwerp is van Jade Architecten in opdracht van Westpoint Beheer. De transformatie start in 2019.

Delftsevaart 26 transformatie

Op dit moment is het gebouw in gebruik als kantoor met op de begane grond de chocolade winkel De Bonte Koe, maker van exclusieve chocoladeproducten. De begane grond blijft gehandhaafd als winkel terwijl de verdiepingen getransformeerd worden tot woningen.

Delftsevaart 26 transformatie

N.V. Van Stolk’s Commissiehandel

Het gebouw aan de Delfstevaart werd in 1953 gebouwd voor N.V. Van Stolk’s Commissiehandel. Van Stolk was een Rotterdamse koopmansfamilie, die zich in hoofdzaak bezighield met invoer van granen, zaden en peulvruchten en commissiezaken in die branche. Het ontwerp is grotendeels toe te schrijven aan Willem Wissing (1920-2008), medewerker van het architectenbureau Van Tijen en Maaskant en vooral bekend geworden als stedenbouwkundige. De gevelplastiek, voorstellende de Egyptische godin Isis, symbool van vruchtbaarheid, is gemaakt door Ian Pieters. In 1995 vertrok de firma Van Stolk uit het pand. In 1997 vierde de inmiddels koninklijke firma het 150-jarig bestaan.

Delftsevaart 26

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here