Delftsevaart 26

1
14002

Aan de Delftsevaart in Rotterdam is een markant kantoorpand getransformeerd tot appartementen. In het voormalige kantoorgebouw uit 1953, ontworpen door architectenbureau Maaskant en van Tijen, zijn 7 woningen en een winkel gerealiseerd. Het ontwerp is van Jade Architecten in opdracht van Westpoint Beheer. De transformatie is in 2019 gestart en in december 2020 gerealiseerd.

Delftsevaart 26 Rotterdam

Het gebouw was in gebruik als kantoor met op de begane grond de chocolade winkel De Bonte Koe, maker van exclusieve chocoladeproducten. De begane grond blijft gehandhaafd als winkel terwijl de verdiepingen zijn getransformeerd tot woningen.

Delftsevaart 26 Rotterdam

Op het dak van het gebouw is een nieuwe verdiepingen gezet die wat terug ligt waardoor die de architectuur van het bestaande gebouw goed laat uitkomen. 

Delftsevaart 26 transformatie

Westpoint Beheer

Ontwikkelaar Westpoint beheer was in Rotterdam eerder betrokken bij de ontwikkeling van de Noordsingel Lofts samen met New Industry en Artisan Architects. Tevens hebben zij de ontwikkeling van een supermarkt en woningen bij Zwart Jansstraat overgenomen van Kikx Development.

N.V. Van Stolk’s Commissiehandel

Het gebouw aan de Delfstevaart werd in 1953 gebouwd voor N.V. Van Stolk’s Commissiehandel. Van Stolk was een Rotterdamse koopmansfamilie, die zich in hoofdzaak bezighield met invoer van granen, zaden en peulvruchten en commissiezaken in die branche. Het ontwerp is grotendeels toe te schrijven aan Willem Wissing (1920-2008), medewerker van het architectenbureau Van Tijen en Maaskant en vooral bekend geworden als stedenbouwkundige. De gevelplastiek, voorstellende de Egyptische godin Isis, symbool van vruchtbaarheid, is gemaakt door Ian Pieters. In 1995 vertrok de firma Van Stolk uit het pand. In 1997 vierde de inmiddels koninklijke firma het 150-jarig bestaan.

Delftsevaart 26

Projectgegevens

Naam: Woonblok Delftsevaart
Status: gerealiseerd
Lokatie: Delftsevaart 26
Deelgemeente:
 Centrum
Categorie: woningen
Architect: Jade architecten
Opdrachtgever: Westpoint Beheer
Start bouw: 2019
Realisatie: 2020

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Delftsevaart 26 51.922620, 4.482688 Delftsevaart 26

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in