Rotterdamse Zeilvereniging

0
3088

Het clubgebouw van de Rotterdamse Zeilvereniging is in 1937 gebouwd aan de Kralingse Plaslaan in Rotterdam. Het ontwerp is van architect Willem van Tijen. Het clubgebouw is nog steeds in gebruik en het heeft de status van Rijksmonument.

Roei en Zeilclub Kralingen

Kort nadat architect van Tijen in Kralingen de Manege realiseert wordt hij benaderd voor een nieuwe accomodatie voor de Rotterdamse Zeilvereniging. Het clubhuis wordt gebouwd bovenop de resten van van de oude voorganger aan de Kralingse Plas. De locatie is ook precies tegenover de Kralingse Plaslaanflat die in dezelfde tijd wordt gebouwd en welke ook een ontwerp is van Willem van Tijen.

Het clubgebouw is een wit geschilderd gebouw van twee lagen met op de begane grond een ruime berging, kleedkamers, een bestuurskamer en een loge voor de bootsman. Op de verdieping is een clublokaal met een fraaie glaspui en een terras over de hele breedte aan de waterkant. De spanten van het opvallende gebogen dak zijn gemaakt van gewone vuren vloerdelen die met vliegtuiglijm op elkaar zijn geplakt.

Projectgegevens

Naam: Clubgebouw Rotterdamse Zeilvereniging
Status: Rijksmonument
Adres: Kralingse Plaslaan 113
Deelgemeente: Kralingen – Crooswijk
Categorie: Recreatie
Architect: Willem van Tijen
Opdrachtgever: 
Realisatie: 1937

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in