Finesse nieuwbouw Nesselande start 2022

0
13651

In 2022 wordt gestart met het nieuwbouwproject Finesse in de wijk Nesselande in stadsdeel Prins Alexander. De nieuwbouw bestaat uit 116 woningen in drie appartementengebouwen. De gemeente Rotterdam en woningcorporatie Woonstad Rotterdam bouwen op de locatie Common Green tussen de Wollefoppenweg en de Corsicalaan 62 sociale huurwoningen en 54 huurwoningen in de middenhuur categorie. Het ontwerp is van Geurst en Schulze architecten. De geplande bouw start is eind 2022. Oplevering volgt in 2024.

Finess impressie – Geurst en Schulze

Nesselande

Finesse is het laatste grote woningbouwproject in Nesselande. Bij de ontwikkeling van het bouwplan houdt de gemeente rekening met de verschillende karakters van de gebieden rondom de toekomstige woningbouw zoals het Rietveldpark met het metrostation, het Oeverpark, het centrumgebied met grootschalige bebouwing en de kleinschalige historische bebouwing aan de Wollefoppenweg.

De inrichting van de buitenruimte rondom de nieuwe appartementen moet zoveel mogelijk bijdragen aan het ontspannen en overwegend groene karakter van Nesselande en het Oeverpark. De parkeerplaatsen van de nieuwbouw worden aangelegd op eigen terrein. Er is veel hoogteverschil op het terrein. Door het hoogteverschil kunnen de parkeerplaatsen half verdiept worden aangelegd. Het ontwerp van de buitenruimte is van Hosper Landschapsarchitectuur en Stedenbouw.

Huurwoningen

In Finesse komen 54 huurappartementen in het middensegment, met een huurprijs tussen de 752 en 1060 euro per maand (prijspeil 2021). De overige 62 appartementen worden sociale huurwoningen, waarvan maximaal 60 procent voor ouderen, met een huurprijs tot 752 euro (prijspeil 2021).

Meer informatie over de huurwoningen zie website Woonstad Rotterdam. De verhuur van de sociale huurwoningen verloopt via WoonnetRijnmond.

Voorlopige impressie Finesse – architecten Geurst en Schulze

Planning

De bouw van de woningen past binnen het bestemmingsplan: ten noorden van de Wollefoppenweg mag volgens het bestemmingsplan nog een strook met woningen worden gebouwd. Naar verwachting gaat de bouw van de woningen van start in het vierde kwartaal van 2022. Voorafgaand aan de bouw maakt de gemeente de grond op de woningbouwlocatie bouwrijp. Dit gebeurt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022.

Meer nieuwbouw in Prins Alexander -Nesselande

Projectgegevens

Naam: Finesse
Status: in ontwikkeling
Adres:  Corsicalaan, Wollefoppenweg
Deelgebied:
 Alexander, Nesselande
Categorie: woningen
Architect: Geurst en Schulze
Opdrachtgever: Woonstad Rotterdam
Start bouw: 2022
Realisatie: 2024

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Finesse 51.978670, 4.583462 Finesse

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in