Revalidatiehotel Rotterdam

1
7443

In 2015 is het nieuwe Revalidatiehotel naast het Ikazia ziekenhuis aan de Motorstraat in Rotterdam Zuid opgeleverd. Het 160 kamers tellende Revalidatiehotel biedt gasten van zorgaanbieder Laurens de mogelijkheid te revalideren in een luxe hotelomgeving. Het Revalidatiehotel is een ontwikkeling en ontwerp van HD Projectrealisatie in opdracht Laurens Wonen.

Revalidatiehotel

Wat is een revalidatiehotel ?

Een grote groep patiënten kan na een ziekenhuisperiode nog niet direct naar huis. Er ontstaat steeds meer behoefte aan voorzieningen waar de patiënten kortdurend kunnen worden verpleegd en tegelijkertijd een omgeving wordt aangeboden waarin de patiënt snel kan genezen en revalideren.

Revalidatiehotel

Programma Revalidatiehotel

Het revalidatiehotel heeft 160 kamers inclusief logeer- en sanitaire voorzieningen, behandelkamers, een polikliniek, horecavoorzieningen, bibliotheek annex stiltecentrum, diverse werkplekken voor behandelaars en staf, opslagruimte en parkeerplaatsen. Halverwege het gebouw is een ruime daktuin met goede horecavoorzieningen zoals een grand café, restaurant en lobby. Hoewel de buitenkant door de gekozen steensoort ‘hard’ oogt, is voor de binnenkant gekozen van een zachte organische bekleding die bijdragen aan de ‘healing environment’. 

Motorstraatgebied – Hart van Zuid

De nieuwbouw Revalidatiehotel maakt onderdeel uit van Hart van Zuid, het gebied rondom Ahoy, Zuidplein en het Motorstraatgebied. Deze locatie heeft alles om uit te groeien tot een volwaardig centrum van Rotterdam Zuid. In het Motorstraatgebied zijn de afgelopen jaren de volgende nieuwbouw projecten gerealiseerd: Zorgcentrum Simeon en Anna (2022) Woongebouw De Startmotor (2020), Landbouwbuurt, een Sporthal Motorstraat (2015) en het Zuiderpark College (2012).

Projectgegevens

Naam: Revalidatiehotel
Status: Gerealiseerd
Lokatie: Motorstraat
Deelgemeente: Feijenoord
Categorie: Zorgcentrum
Architect: HD Projectrealisatie
Opdrachtgever: Laurens Wonen
Start bouw: 2014
Realisatie: 2015
Programma: 
160 hotelkamers

icon-car.png
Revalidatiehotel

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Revalidatiehotel 51.887239, 4.494581 Revalidatiehotelzorghotel2015

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in