Verzorgingstehuis Simeon en Anna

0
4795

Nieuwbouw verzorgingstehuis Simeon en Anna
Het verpleeg- en verzorgingshuis Simeon en Anna van zorgverlener Laurens aan de Strevelsweg bij het Zuidplein in Rotterdam Zuid is met 265 plaatsen een van de grootste van Nederland. Omdat de visie op zorg is veranderd is worden grootschalige voorzieningen vervangen door kleinere projecten waarin wonen en zorg meer gescheiden plaatsvindt. Het huidige verzorgingstehuis Simeon en Anna wordt op termijn gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Dit zal gefaseerd worden uitgevoerd.

Nieuwbouw fase 1
In de eerste fase van het project wordt nieuwbouw gerealiseerd aan de Veldstraat naast het huidige Simeon & Anna. Hiervoor zal een deel van de functies op de begane grond achter het huidige Simeon & Anna worden gesloopt. Het nieuwbouwprogramma bevat 48 plaatsen groepswonen PG, 24 plaatsen individueel PG, 59 plaatsen individueel somatiek, commerciële ruimtes, algemene ruimte BG en 35 parkeerplaatsen.

Fase 1 van de nieuwbouw Simeon en Anna, impressie Spring Architecten

Hart van Zuid
De nieuwbouw maakt onderdeel uit van Hart van Zuid, het gebied rondom Ahoy, Zuidplein en het Motorstraatgebied. Deze locatie heeft alles om uit te groeien tot een volwaardig centrum van Rotterdam Zuid. De komende jaren krijgt Hart van Zuid een enorme impuls met veel geplande en al gestarte nieuwbouwprojecten zoals nieuwbouwwoningen in het project Landbouwbuurt, een nieuwe school, een sporthal en een revalidatiehotel.

Projectgegevens

Project: Simeon en Anna
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Zuidplein, Rotterdam zuid
Functie: Zorgcentrum
Architect: Spring Architecten
Opdrachtgever: Laurens
Start bouw: 2013
Realisatie: 2015
[mappress mapid=”42″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here