Nieuwbouw Simeon en Anna

0
6914

Het verpleeg- en verzorgingshuis Simeon en Anna van zorgverlener Laurens aan de Strevelsweg, Zuidplein en de Veldstraat in Rotterdam Zuid wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Het huidige verzorgingstehuis is met 265 plaatsen een van de grootste van Nederland. KAW Architecten ontwerpt voor Laurens Wonen een nieuw gebouw met gemengd programma met 355 woningen. Het streven van Laurens is om de bouw in 2021 te starten.

Nieuwbouw Zuidplein

De nieuwbouw bestaat uit drie bouwblokken met gedeelde binnenhoven en een hogere wand richting het Zuidplein. De blokken worden ontsloten met entrees op de hoeken. Onder de gemeenschappelijke binnentuin komt een parkeergarage. De fietsenstalling bevindt zich in het bouwblok aan de Strevelsweg. De overige delen van de plint zijn ingevuld met commerciële ruimten en woningen.

De drie woonblokken worden als volgt ingevuld: Blok A Intramuraal woonzorggebouw met 130 plaatsen, Blok B bestaat uit 100 sociale huurwoningen en in blok C komen 125 huurwoningen in de vrije sector.

In 2019 is overeenstemming bereikt tussen Laurens Wonen en de gemeente Rotterdam over de stedenbouwkundige randvoorwaarden. In 2020 is het plan een aantal keer behandeld in de welstandcommissie. In december 2020 is het plan is nog niet definitief goedgekeurd.

Motorstraatgebied – Hart van Zuid

De nieuwbouw Simeon en Anna maakt onderdeel uit van Hart van Zuid, het gebied rondom Ahoy, Zuidplein en het Motorstraatgebied. Deze locatie heeft alles om uit te groeien tot een volwaardig centrum van Rotterdam Zuid. In het Motorstraatgebied zijn de afgelopen jaren de volgende nieuwbouw projecten gerealiseerd: Woongebouw De Startmotor (2020), Landbouwbuurt, een Sporthal Motorstraat (2015) en het Revalidatiehotel (2015) het Zuiderpark College (2012).

Projectgegevens

Project: Simeon en Anna
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Strevelweg 350
Deelgebied: Charlois
Functie: Zorgcentrum en woningbouw
Architect: KAW Architecten
Opdrachtgever: Laurens Wonen
Start bouw: nog niet bekend
Realisatie: nog niet bekend

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Simeon en Anna 51.888785, 4.495734 Simeon en Anna nieuwbouw

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here