Scholencomplex Parkstad Laan op Zuid

3
2240

Aan de Laan op Zuid in Parkstad in Rotterdam Zuid komt een nieuw scholencomplex met voortgezet onderwijs (HAVO-VWO) en hoger onderwijs (HBO). Via een Europese aanbesteding start binnenkort de selectie van een architect. Begin 2022 wordt gestart met een ontwerp. In 2024 start de bouw en realisatie volgt in 2025. Dit maakte de Gemeente Rotterdam op 9 april 2021 bekend.

Locatie scholencomplex aan de Laan op Zuid

HAVO, VWO en HBO

Hogeschool Rotterdam wil in het nieuwe gebouw alle opleidingen van het instituut Communicatie, Media en Informatietechnologie (CMI) – waar zo’n 3.000 studenten studeren – en het kenniscentrum Creating010 onderbrengen. Daarnaast gaat scholengroep Nieuw Zuid van onderwijskoepel BOOR in dit gebouw havo- en vwo-onderwijs verzorgen voor zo’n 800 leerlingen. Doordat voortgezet en hoger onderwijs in hetzelfde gebouw zitten, maken de middelbare scholieren al vroeg in hun schoolloopbaan kennis met het hoger onderwijs. Voor de Hogeschool Rotterdam is het een voordeel dat toekomstige studenten al in het gebouw naar het voortgezet onderwijs gaan.

Locatie scholencomplex Laan op Zuid

Openbaar Vervoer

Het scholencomplex wordt gebouwd aan de Laan op Zuid tussen de Zuiderspoorstraat, het Zuiderspoorpad en het Hillekopplein. Deze plek is goed bereikbaar met het openbaar vervoer; tussen de metrostations Rijnhaven en Wilhelminaplein en een tramhalte voor de deur.

Ontwikkeling Parkstad en Rijnhaven

Op de Kop van Zuid en Parkstad zijn de afgelopen jaren duizenden nieuwe woningen ontwikkeld. Dat betekent een enorme aanwas van van leerlingen en studenten in dit deel van Rotterdam Zuid.  Voldoende onderwijsvoorzieningen zijn dan van groot belang. Ook met de ontwikkeling van de Rijhaven en de nieuwbouw op Katendrecht worden de komende jaren nog is duizenden nieuwe woningen verwacht. Aan de Laan op Zuid is ook Het Huis op Zuid in ontwikkeling een nieuw multifunctioneel gebouw met een zwembad en een sporthal.

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Scholencomplex Laan op Zuid 51.905453, 4.498288 Scholencomplex

3 REACTIES

  1. Waarom moet er uitgerekend daar een school komen uitzicht wat ik heb is ook weg meer herrie voor de deur tis nu een leuk veldje waar de kinderen spelen ook daar wordt geen rekening mee gehouden als ze maar kunnen bouwen en lekker vol bouwen
    En bedankt meneer de wethouder bouw die stad maar lekker vol

  2. Het is verbazingwekkend te constateren dat de gemeente beleid voert dat gebaseerd is op het zoveel mogelijk bebouwen van alle stukjes restruimte en zo de bewoners van de nieuwe straten de rust ontneemt waarvoor ze nu juist in dit gebied zijn komen wonen. Wie schiet hier nu wat mee op?

  3. Dit kaveltje in een woonwijk leent zich totaal niet voor een dergelijk megalomaan project voor 4000 scholieren + personeel is al 3x zo groot als de gemiddelde school waar veel meer ruimte voor beschikbaar is. Denk aan de enorme hoeveelheid auto’s, scooter, fietsers en voetgangers die elke ochtend en middag hier aankomen en vertrekken. In de smalle straten rondom dit kaveltje is het nu al een drukte van belang met parkeerchaos en auto’s die elkaar niet kunnen passeren. Denk aan de hoeveelheid vuil die een deel van de 4000 scholieren op straat dumpen en de nodige geluidsoverlast in de omringende straten. Je hoeft geen helderziende te zijn om te beseffen dat de leefbaarheid van de woonstraten achteruit zal hollen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here