Villa Diepeveen

0
1694

Villa Diepeveen is een Rijksmonument aan de ’s Gravenweg 305 in Kralingen Rotterdam. De villa is in 1931 gebouwd in Engelse landhuistijl. Het ontwerp was van architect Willem Kromhout in opdracht van C.K. Diepeveen, directeur van de N.V Handelsmaatschappij W.B. Diepeveen & co.

Villa Diepeveen

Firma Diepeveen

In 1929 krijgt Kromhout de opdracht van handelsmaatschappij W.B. Diepeveen en co voor een ontwerp van een bedrijfsgebouw aan de Pelgrimstraat in Rotterdam West. In juli 1930 is het Magazijn Diepeveen opgeleverd. In 1930 ontvangt hij van de eigenaar C.K. Diepeveen de opdracht om voor hem een villa aan de ’s Gravenweg te ontwerpen. In 1931 wordt de riante villa in Engelse Landhuisstijl opgeleverd.

Villa Diepeveen – 1931

De deels onderkelderde villa heeft twee bouwlagen en een kapverdieping. Het is gebouwd in gele baksteen en de villa heeft een ruim overkragende rieten wolfdak met op alle vier de dakvlakken een zeer hoog oprijzende bakstenen schoorsteen.

Links, haaks op de villa, bevindt zich een garage, bestaande uit één bouwlaag en een rieten schilddak. De garage wordt verbonden met het huis door een met riet overdekte gaanderij, waarin bergruimtes en een dubbele tuindeur naar de achtertuin. Rechts van de villa een aanbouw van één bouwlaag en een kapverdieping, eveneens met riet bedekt.

Project gegevens

Naam: Villa Diepeveen
Status: Rijksmonument
Adres: ’s Gravenweg 305
Deelgebied: 
Kralingen
Categorie: Woning
Architecten: Willem Kromhout
Opdrachtgever: C.K. Diepeveen
Realisatie: 1931

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Villa Diepeveen 51.921901, 4.529565 Villa Diepeveen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in