De Ster – Rotterdam Alexander

2
11599

Het gebouw De Ster in Rotterdam Alexander wordt herontwikkeld tot woontoren. Het voormalige kantoorgebouw, dat naast treinstation Rotterdam Alexander en winkelcentrum Alexandrium ligt, moet plaats gaan bieden aan 160 woningen en een aantal voorzieningen in de plint. Het ontwerp is van architectenbureau Mecanoo in opdracht van vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter start en Profound Asset Management. De herontwikkeling van De Ster start begin 2021. Verwachting is dat het project in het 3e kwartaal 2022 gereed is.

Woongebouw De Ster

Het bestaande gebouw aan de Schorpioenstraat 51 en het Alexanderplein blijft behouden en wordt getransformeerd naar een duurzame woontoren met 160 woningen. De bestaande gevel ondergaat een forse ingreep, waardoor ruimte gecreëerd wordt voor balkons voor de bewoners. Het gebouw wordt teruggebracht naar enkel rechthoekige vormen en een toevoeging van groene buitenruimte op de daken met een toegankelijke begane grond.

In totaal levert de herontwikkeling 15.000 vierkante meter nieuwe woonruimte op en 1.000 vierkante meter voorzieningen op de begane grond, die een flinke impuls geven aan het gebied.

Kantoorgebouw De Ster

Het kantoorgebouw De Ster met het adres Schorpioenstraat 51-71 werd gebouwd in 1992. Het 57 meter hoge gebouw is ontworpen door architectenbureau T&T Design uit Gouda.

Gebiedsontwikkeling Alexander

De herontwikkeling van De Ster is het eerste grootschalige project in de buurt van intercitystation Rotterdam Alexander. De ambitie is om van dit anoniem en monotoon gebied een levendig centrum met sterke woon-, werk-, winkel- en vrijetijdsfuncties te maken.

Meer nieuwbouwprojecten in Rotterdam Alexander

Projectgegevens

Project: De Ster herontwikkeling
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Schorpioenstraat 51-71
Deelgebied:
 Alexander
Functie: woningen
Architect: 
Mecanoo
Realisatie: 2022

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

De Ster woontoren 51.951410, 4.555479 De Ster

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in