Studentenhuisvesting Woudestein

2
12718

Aan de Burgemeester Oudlaan naast het terrein van de Erasmus Universiteit – Campus Woudestein in Rotterdam staat een woongebouw voor studenten. De studentenhuisvesting met 280 studentenappartementen is in 2018 opgeleverd naar het ontwerp van architectenbureau Mecanoo.

Woudestein studentenhuisvesting Mecanoo 2

Studentenhuisvesting Woudestein

Het 8 verdiepingen hoge woongebouw met 280 zelfstandige wooneenheden krijgt in het midden van het gebouw een patio. De gevel van de nieuwbouw zal als metselwerk ogen maar wordt om constructieve redenen uitgevoerd in minerale (kunststof) strips. De plint van het gebouw wordt volledig uitgevoerd in glas, waarbij alle woningen in de plint een toegang hebben vanuit het openbaar gebied. Bovenop het gebouw (ongeveer 26 meter hoog) zal een terras worden gesitueerd. De appartementen wordt gemiddeld 22 m2 groot.

XIOR Student Housing

Op 23 november 2016 werd de eerste paal geslagen in het bijzijn van wethouder Sneider. Bouwbedrijf Cordeel uit Zwijndrecht was verantwoordelijk voor de bouw en realisatie van de studentenhuisvesting op Woudestein. Het Belgische XIOR Student Housing verzorgt de verhuur van de appartementen aan de studenten. Dit bedrijf verhuurt al studentenwoningen o.a. in de Nederlandse steden Den Haag, Eindhoven en Maastricht.

Woudestein studentenhuisvesting Mecanoo 1

Locatie roept vragen op politiek

De nieuwbouw locatie is de groene strook op hoek van de Burgemeester Oudlaan en de Abram van Rijckevorselweg. Dit is ten hoogte van de tramkeerlus (eindpunt) van tram 7. De mogelijke bouw van de studentenhuisvesting riep veel vragen op bij politieke partijen VVD en Partij voor de Dieren. De locatie ligt in het bestemmingsplan ‘Kralingse Zoom’ en heeft hierin de bestemming ‘groenaanleg’ waardoor op de gronden niet mag worden gebouwd. Het nieuwbouwplan past echter wel binnen het stedenbouwkundig kader van het Masterplan Campus Woudestein. De nieuwbouw draagt bij aan de doelstellingen van een hoogwaardige campus die internationaal moet kunnen concurreren op kennis en uitstraling. Op 9 juli 2015 heeft de gemeenteraad ten behoeve van dit plan een ontwerp verklaring van geen bedenkingen afgegeven.

Woudestein studentenhuisvesting Mecanoo 3

Masterplan Campus Woudestein

De nieuwbouw lokatie maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan Kralingse Zoom. De besluitvorming over het nieuwbouw moet nog plaats vinden, maar het nieuwbouwplan valt onder algemene verklaring van geen bedenkingen. In het masterplan Campus Woudestein zijn zelfs een drietal woongebouwen ten behoeve van studentenhuisvesting voorzien. Deze gebouwen zullen in fasen worden ontwikkeld. Hiervan is dit nieuwbouwproject de eerste fase.

Projectgegevens

Naam: Studentenhuisvesting Woudestein
Status: gerealiseerd
Adres: Burgemeester Oudlaan
Deelgemeente: Kralingen Crooswijk
Categorie: Woningbouw
Architect: Mecanoo
Opdrachtgever: 
Bond Development
Realisatie: 2018

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Studentenhuisvesting Woudestein 51.915992, 4.522388 Studentenhuisvesting Woudestein

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in