Dock21 en Ibishotel

0
4534

Op het Wijnhaveneiland in Rotterdam is een nieuw samengesteld gebouw gerealiseerd met een Ibishotel en een appartementencomplex Dock 21. Architect is Han van den Born van bureau KCAP die ook de naastgelegen The Red Apple ontwierp. De bouw is uitgevoerd door JP van Eesteren en Heijmerink Bouw.

Het nieuwe gebouw bestaat uit twee delen, een hoteldeel met 140 kamers op de hoek van de Wijnstraat en de Wijnbrugstraat, en daarnaast, tussen de Red Apple en het hotel boven op een begane grond met commerciële ruimte een zevenlaags gebouw met 21 appartementen.

Appartementen Dock 21
Dock21 bestaat uit 21 appartementen 3-kamerappartementen met balkon en hebben allen zicht op het water van de Wijnhaven. Op elk van de 7 woonverdiepingen zijn 3 appartementen gelegen. De woningen zijn 84m² of 85m² groot. Prijzen van € 216.500,- tot € 239.000,- v.o.n. De verkoop van de woningen start op 17 augustus 2012. Makelaar TW3

Ibishotel
Het hotel met op de begane grond het restaurant heeft zeven bouwlagen met 140 hotelkamers. Daarbij is de huidige voor het Wijnhaveneiland kenmerkende hoogte van 25 meter aangehouden. Het hotel krijgt een opvallende gevel. Een weefpatroon van verticale en horizontale banden dat de verschillende geveltypen op het Wijnhaveneiland met elkaar gemeen hebben en zowel het verticale als horizontale met elkaar verenigen volgens de architect. Het Ibis hotel zal door Accord Hotels worden geexploiteerd. Odyssye Invest treedt op als belegger van het hotel.

Projectgegevens

Project: Ibis Hotel – Dock21
Status: gerealiseerd
Lokatie: Wijnhaven, Rotterdam Centrum
Functie: Hotel – Woongebouw
Architect: KCAP Architecten & Planners
Opdrachtgever: Odyssey Invest
Start bouw: november 2012
Realisatie: augustus 2014
[mappress mapid=”35″]

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in