Alexanderpark woongebouw

2
13245

Aan de Hoofdweg 480-490 in het stadsdeel Prins Alexander in Rotterdam is het woongebouw Alexanderpark in voorbereiding. Het nieuwe woongebouw van ca. 70 meter hoogte krijgt 350 appartementen met op de begane grond ruimte voor maatschappelijke voorzieningen, zoals een gezondheidscentrum. Het ontwerp van het gebouw is van architectenbureau KCAP in opdracht van projectontwikkelaar Triple Living.

Alexanderknoop

Woongebouw Alexanderpark is gepland aan de Hoofdweg, Djeddalaan, het Akkabapad en de Semiramistuin. Op deze plek is nu nog een grotendeels leegstaand kantoorgebouw te vinden. Het woongebouw maakt deel uit van het stadsvernieuwingsgebied de Alexanderknoop. Dit gebied rond het winkelcentrum Alexandrium en OV-knooppunt Alexander wil de gemeente ontwikkelen tot hét centrum van Rotterdam Oost. Het doel is een levendig gebied te maken waarin het prettig wonen, werken, winkelen en recreëren is. Meer nieuwbouw in Prins Alexander

Woningen en voorzieningen

Woongebouw Alexanderpark krijgt circa 350 woningen – maisonnettes, studio’s en 2-, 3- en 4-kamerappartementen. De helft van de woningen in zullen ‘middeldure huurwoning’, worden bedoeld voor starters en young professionals, en senioren die doorstromen vanuit de omliggende wijk. Aan de kant van het Akkabapad komen een aantal grondgebonden woningen met voordeur aan de straat.

In de onderste lagen van het gebouw is ruimte voor een maatschappelijke inrichting waaronder het gezondheidscentrum, dat zich nu in het huidige gebouw bevindt. Aan de kant van de Semiramistuin moet een gezellige brasserie (mét terras) komen die verbinding legt met dit park.

Groene daktuin

Bovenop de openbare plint krijgt Woongebouw Alexanderpark een zeer grote bewonersdaktuin. De daktuin wordt ingericht met speel- en zitplekken, mooie plantenvelden en een rondgaand pad. Aan de daktuin grenzen ook vier collectieve binnenruimten. Die kunnen ingevuld worden als collectieve huiskamer, gameroom, professionele keuken of filmruimte.

Planning

Het nieuwbouw project is in voorbereiding. In december 2020 en januari 2021 zijn digitale informatieavonden gehouden.

Om de bouw van het woongebouw mogelijk te maken, is een nieuw bestemmingsplan en zijn nieuwe omgevingsvergunningen nodig. Tot en met 30 september 2021 kon men een zienswijze (mening) geven over het ontwerp-bestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunningen. Op dit moment bekijkt de gemeente de ingediende zienswijzen. Daarna worden de zienswijzen voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad. Dit gebeurt naar verwachting begin 2022. Begin 2022 is er een hoorzitting, waarbij de indieners van zienswijzen hun zienswijze mondeling kunnen toelichten.  

Inschrijven voor het project kan nog niet. Ook de bouw is nog niet zeker. Eerst moeten alle vergunningen verstrekt zijn en moet het nieuwe bestemmingsplan zijn vastgesteld. 

Meer informatie: projectwebsite

Projectgegevens

Naam: Woongebouw Alexanderpark
Status: In ontwikkeling
Locatie: Hoofdweg
Deelgebied: Prins Alexander
Type: Woningbouw
Architect: KCAP
Opdrachtgever: Triple Living
Start: nog niet bekend
Realisatie: nog niet bekend

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Woongebouw Alexandrium 51.949685, 4.560017 Woongebouw Alexandrium

2 REACTIES

  1. De zoveelste “blokkendoos” wist men niets anders te bedenken dan het recht-toe-recht-aan ontwerp en alweer 70 meter. Het is in Rotterdam vooral 70 en 150 meter wat de klok slaat en o ja op die verdwaalde 215 meter …toren vlakbij de Maas na.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in