Dok en Kaai Mullerpier – voorverkoop gestart

0
16791

Op de laatste vrije plek op de Müllerpier in Rotterdam wordt Dok en Kaai ontwikkeld. Langs de Müllerkade, met uitzicht op de Maas en de Euromast ontwikkelt AM 40 koopwoningen. Het ontwerp is van KCAP Architecten en Planners. De voorverkoop is vrijdag 2 juli 2021 gestart. De verwachting is dat het 3e kwartaal 2021 de woningen in de verkoop gaan.

Dok en Kaai Mullerpier

Dok en Kaai appartementen en eengezinswoningen 

Het woningbouwproject Dok & Kaai bestaat uit 31 driekamerappartementen (55 m2-90 m2), 3 tweelaagse maisonnettes (100 m2 – 140 m2) en 6 drielaagse eengezinswoningen (105 m2 – 150 m2). Een deel van de appartementen en de maisonnettes liggen aan de Müllerkade met fenomenaal uitzicht op de Euromast en de Nieuwe Maas (type River Sight). Aan de andere zijde liggen de eengezinswoningen heerlijk beschut aan een rustige woonstraat (type Bright Sight) en een deel aan het naastgelegen park (type Green Sight). Het andere deel van de appartementen kijkt uit op het middenplein en op de hoger gelegen verdiepingen op de Sint-Jobshaven (type City Sight).

Dok en Kaai Mullerpier

Architectuur Dok en Kaai

Het ontwerp van woningen Dok & Kaai is van de hand van KCAP Architects&Planners uit Rotterdam. De architectuur sluit naadloos aan bij de bestaande gebouwen op de Müllerpier. Deze kenmerkt zich door de sculpturale kwaliteit, eenduidige volumes en onafgebroken gevels. Ook het kleurenspectrum van Dok & Kaai – tussen oranjerood en mangaan – zal passen binnen de reeks op de Müllerkade en per gebouw een specifiek karakter krijgen.

Dok en Kaai Mullerpier

Meer info: projectwebsite

Mullerpier Rotterdam

De Mullerpier is een landtong tussen de Parkhaven, de St. Jobshaven en de Maas. De Mullerpier maakt onderdeel uit van het Lloydkwartier. Dit havengebied in Rotterdam wordt getransformeerd naar woon- en werkgebied. De pier is vernoemd naar het bedrijf Wm. en H. Müller & Co Stuwadoors, met als bekende directeur Anton Kröller, dat hier tot 1970 was gevestigd.

Het stedebouwkundig ontwerp van de Mullerpier is van Kees Christiaanse en Ruurd Gietema van architectenbureau KCAP. De 13 nieuwe woonblokken zijn ontworpen door vier architectenbureau’s:  KCAP, Neutelings Riedijk, De Architecten Cie en EGM architecten.

Op de Mullerpier is in juni 2021 ook gestart met de voorbereidingen van de bouw van de woontoren Stack Rotterdam. Meer nieuwbouw woningen in Delfshaven en in het Lloydkwartier

Eerdere ontwerpen

De 14 ruime eengezinswoningen met een oppervlakte van (130 m2  tot 205 m2 krijgen drie, vier of vijf woonlagen. De woonkamer hebben een extra hoog plafond. De inpandige berging biedt voldoende ruimte voor (bak)fietsen. De woning is tevens voorzien van een overdekte parkeerplaats. 

Projectgegevens

Naam: Dok en Kaai
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Müllerkade, Mullerpier
Deelgemeente: Delfshaven, Lloydkwartier
Categorie: 40 woningen
Architect: KCAP Architecten en Planners
Opdrachtgever: 
AM
Start bouw: nog niet bekend
Realisatie: nog niet bekend

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Dok en Kaai 51.903454, 4.464451 Dok en Kaai woningbouw

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in