Witte Keizer Rotterdam

0
6494

De Witte Keizer is een 70 meter hogeWitte Keizer Rotterdam woon-werktoren aan de Keizerstraat in het centrum van Rotterdam. De Witte Keizer werd in januari 2006 opgeleverd. In de 70 meter hoge toren zijn op de 5e t/m de 22 verdieping 107 luxe huurappartementen van 100m2 tot 150m2 ondergebracht. De onderste drie lagen bevatten 3.500 m2 kantoren en commerciele ruimte. Het ontwerp is van KCAP Architecten en Planners. Dura Vermeer bouwde de Witte Keizer in opdracht van BPF Bouwinvest, de projectkosten waren  € 25,1 mln.

Architectuur Witte  Keizer Rotterdam

Het ontwerpconcept van het exterieur is gebaseerd op het gebruik van een sierstenen muurbekleding rond een glazen inspringing in het gebouw. Vanuit verschillende gezichtspunten oogt het gebouw als een slanke toren. Het lijken drie torens die op een aantal punten met elkaar zijn verbonden om de sculpturale kwaliteiten te onderstrepen. Zo ontstaan op verschillende plaatsen extra hoeken die vanuit de appartementen weidse uitzichten bieden. De ‘stenen’ muurbekleding in de gevels is gemaakt van geprefabriceerd beton verfraaid met een sculpturaal raster, een eigentijdse vorm van het massage produceerde ornament.

Vol automatische parkeergarage

In de kelder ligt een vol automatische parkeergarage voor 132 auto’s, die automatisch en mechanisch auto’s parkeert. Hierdoor is de hoogte van de garage maar 1,80 meter hoog. Op dit kleine bouwperceel was met het oog op de ruimtebesparing een volautomatische parkeergarage de meest praktische keuze. Deze voegt meteen een blikvanger toe aan de publieke ruimte op straatniveau, want het mechanisme waarmee de auto’s worden afgeleverd en opgehaald bevindt zich achter een volledig glazen gevel.

Projectgegevens

Naam: De Witte Keizer
Status: Gerealiseerd
Lokatie: Keizerstraat 1-213
Deelgemeente: Centrum
Categorie: Woningbouw
Architect: KCAP, H.G.J. van der Born
Opdrachtgever:
Start bouw: 2003
Realisatie: 2006
Programma:
22.200 m2 waarvan 107 appartementen, 3.500 m2 commerciële ruimtes en 132 parkeerplaatsen

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Witte Keizer 51.919324, 4.483974
Foto’s De Witte Keizer

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”witte-keizer”]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in