Witte Keizer Rotterdam

0
1839

De Witte Keizer is een 70 meter hogeWitte Keizer Rotterdam woon-werktoren aan de Keizerstraat in het centrum van Rotterdam. De Witte Keizer werd in januari 2006 opgeleverd. In de 70 meter hoge toren zijn op de 5e t/m de 22 verdieping 107 luxe huurappartementen van 100m2 tot 150m2 ondergebracht. De onderste drie lagen bevatten 3.500 m2 kantoren en commerciele ruimte. Het ontwerp is van KCAP Architecten en Planners. Dura Vermeer bouwde de Witte Keizer in opdracht van BPF Bouwinvest, de projectkosten waren  € 25,1 mln.

Architectuur Witte  Keizer Rotterdam

Het ontwerpconcept van het exterieur is gebaseerd op het gebruik van een sierstenen muurbekleding rond een glazen inspringing in het gebouw. Vanuit verschillende gezichtspunten oogt het gebouw als een slanke toren. Het lijken drie torens die op een aantal punten met elkaar zijn verbonden om de sculpturale kwaliteiten te onderstrepen. Zo ontstaan op verschillende plaatsen extra hoeken die vanuit de appartementen weidse uitzichten bieden. De ‘stenen’ muurbekleding in de gevels is gemaakt van geprefabriceerd beton verfraaid met een sculpturaal raster, een eigentijdse vorm van het massage produceerde ornament.

Vol automatische parkeergarage

In de kelder ligt een vol automatische parkeergarage voor 132 auto’s, die automatisch en mechanisch auto’s parkeert. Hierdoor is de hoogte van de garage maar 1,80 meter hoog. Op dit kleine bouwperceel was met het oog op de ruimtebesparing een volautomatische parkeergarage de meest praktische keuze. Deze voegt meteen een blikvanger toe aan de publieke ruimte op straatniveau, want het mechanisme waarmee de auto’s worden afgeleverd en opgehaald bevindt zich achter een volledig glazen gevel.

Projectgegevens
Naam:
Status:
Lokatie:
Deelgemeente:
Categorie:
Architect:
Opdrachtgever:
Start bouw:
Realisatie:
Programma:
De Witte Keizer
Gerealiseerd
Keizerstraat 1-213
Centrum
Woningbouw
KCAP, H.G.J. van der Born
Ontwikk
2003
2006
22.200 m2 waarvan 107 appartementen, 3.500 m2 commerciële ruimtes en 132 parkeerplaatsen

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Witte Keizer 51.919324, 4.483974

 

Foto’s De Witte Keizer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here