Het kantoorgebouw aan de Blaak 16 in Rotterdam is in 2016 volledig verbouwd. Het ontwerp was van DZAP (voorheen D+Z Architecten) in opdracht van ontwikkelaars MPC Capital en Kadans Vastgoed i.s.m. bouwbedrijven Hendriks en Dura Vermeer. In maart 2014 werd bekend dat deze ontwikkelaars het leegstaande gebouw, een betonnen kolos uit 1977 van architect C. Elffers, hadden gekocht. De herontwikkeling van het gebouw is in 2016 opgeleverd.
Blaak 16 kantoorgebouw
Het gebouw Blaak16 ligt midden in de Rotterdamse binnenstad op nog geen 100 meter afstand van de imposante Markthal en de beroemde Kubuswoningen. Het kantoorgebouw is onder architectuur volledig gerenoveerd en herontwikkeld. Na de revitalisatie beschikt Blaak16 over een verhuurbaar vloeroppervlak van 15.000 m², verdeeld over twaalf verdiepingen + een rooftop terrace / office, en een ruime parkeergarage met 151 parkeerplaatsen.
Kunstlichtwerk ‘Alles van waarde is weerloos’
Het gebouw Blaak 16, was het meest bekend van het lichtkunstwerk uit 1978 van kunstenaar Toni Burgering met de tekst “Alles van waarde is weerloos” van de Nederlandse dichter Lucebert. Dit lichtkunstwerk op het gebouw gebleven.
Architect Kees Elffers
Het kantoorgebouw Blaak 16 werd in 1976 gebouwd. Het ontwerp was van architect Kees Elffers in opdracht van Nieuw Rotterdam Groep.
Net na de oorlog werd aan de Blaak 34 het bankgebouw voor de Nederlandse Handelsvereniging opgeleverd. Dit Rijksmonument ontierp hij samen met architect A.A. van Nieuwenhuysen.
Projectgegevens
Naam: Blaak 16
Status: gerealiseerd
Lokatie: Blaak 16
Deelgemeente: Centrum
Categorie: Kantoorgebouw
Architect: DZAP, ontwerp 1976 C. Elffers
Opdrachtgever: MPC Capital, Kadans Vastgoed
Start bouw: 2015
Realisatie: 2016, 1976
Programma: 15.000 m2 kantoorruimte
kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...
Gents,
Volgens mij is Blaak 16 niet meer in ontwikkeling maar al een tijdje in uitvoering….
Grt,
Cees
(moest zijn: *hoe lang wordt dat nu al niet uitgehaald*)
Zucht…dat suffe trucje met de ‘speelse gevelbeeld door verschoven ramen’… hoe wordt dat nu al niet uitgehaald? Ik denk dat ze die spreuk niet op het dak terug durven laten komen.