Podium dak MVRDV architectuur maand

2
3134

Het Podium wordt het festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand 2022. De roze installatie met een grote buitentrap op het dak van Het Nieuwe instituut is ontworpen door MVRDV.

Het Podium bevindt zich op 29 meter hoogte en is toegankelijk via een 143 treden tellende buitentrap, een lift én via de tentoonstelling MVRDVHNI: The Living Archive of a Studio op de zesde verdieping van het instituut. Het Nieuwe Instituut noemt Het Podium als een verlengstuk van die tentoonstelling. Het neonroze Podium is geopend vanaf 1 juni tot en met 17 augustus 2022.

Voor de realisatie van Het Podium slaan Het Nieuwe Instituut en de Rotterdam Architectuur Maand de handen ineen. Het Podium is het festivalhart van deze editie; een toepasselijke locatie, met de vergezichten vanaf het dak o.a. naar het tegenovergelegen Het Depot dat ook is ontworpen door MVRDV. Het Thema van de Rotterdam Architectuur Maand 2022 is namelijk ‘Vista Rotterdam’.

Het Podium is niet de eerste enorme steigerinstallatie van MVRDV. In 2017 verbond een enorme trap van MVRDV het Rotterdamse Stationsplein met het dak van het Groot Handelsgebouw in het kader van 75 jaar wederopbouw van de stad.

Rotterdam Rooftop Walk

Verder heeft MVRDV het ontwerp gemaakt voor de Rotterdam Rooftop Walk dat georganiseerd wordt door de Rotterdamse Dakendagen.

Van 26 mei t/m 24 juni 2022 krijgen bezoekers toegang tot daken die normaal niet voor publiek geopend zijn. De Rotterdam Rooftop Walk is een route op dakniveau inclusief een een spectaculaire luchtbrug tussen WTC Rotterdam en de Bijenkorf.

2 REACTIES

  1. Spannend architectuur ontwerp dat veel belangstelling trekt ? Als het om die ( tijdelijke ) gekkigheid van MVRDV vind ik het best. Maar dat wordt zo langzamer de hand wel een trucje van ze. Dat geldt voor veel gebouwen van hen; de werken beperken zich ofwel tot een gimmick ofwel zijn qua speelsheid over de top.
    Neem niet weg dat er mooie en minder mooie blokkendozen worden gemaakt. Dus nader bekeken is het een discussie waard over ( de inhoud van ) kwaliteit!

  2. Lekker traplopen, goed voor je conditie was mij bij de vorige mega trap bij het Centraal station al opgevallen toen ik het meermaals beklommen had en wie anders dan MVRDV heeft zoiets kunnen bedenken. Maar goed dat men nu geen mondkapje op hoeft, anders wordt dat een ander (heigerige) verhaal, maar of het anderhalve meter afstand bewaren dan gehandhaafd kan worden is een andere vraag en al die handjes die de trapleuningen vastpakken ook. Desinfectie middelen, hou ze maar achter de hand, want de corona is helaas nog niet helemaal verleden tijd !
    En nu maar hopen dat andere architectuur gerelateerde nieuwbouw projecten van o.a. MVRDV en in het bijzonder Hoogbouw, ook een meer speelse karakter krijgen dan de eeuwige Rotterdamse “blokkendozen” torens. Of misschien kan men juist deze al aanwezige torens eens nader bekijken.
    Zet er live webcam beelden bij voor ook niet trap beklimmers, kunnen zij meegenieten van dit schouwspel. Je zal die trappen maar beklimmen tijdens een echte hitte golf, “that make it happen”…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in