Trap Stationsplein naar dak Groothandelsgebouw

0
8752

Van 16 mei tot 12 juni 2016 kan je vanaf het Stationsplein in Rotterdam met een gigantische trap naar het dak van het Groot Handelsgebouw. De tijdelijke blikvanger telt 180 treden wordt 57 meter lang en 29 meter hoog, het is naar het idee van architectenbureau MVRDV. De gigantische trap is een knipoog naar 75 jaar wederopbouw van de stad, dat dit jaar wordt gevierd met de manifestatie Rotterdam viert de stad!

De Trap Groothandelsgebouw Rotterdam

Opening trap maandag 16 mei 2016

De trap is op 16 mei officieel geopend door burgemeester Ahmed Aboutaleb en blijft geopend tot 12 juni. Iedereen is van 10.00 tot 22.00 uur welkom voor een bezoek. De entree is gratis.

De traptreden zijn er dan ook niet alleen om boven te komen, maar vooral om van het uitzicht te genieten. Dat kan bovenop het Groothandelsgebouw, dat tijdelijk wordt ingericht als uitkijkpost over de stad. Daar gaat ook de voormalige bioscoop Kriterion tijdelijk open voor een gevarieerd aanbod aan films, debatten en voorstellingen. Verder is er een horecagelegenheid en een informatiepunt van de manifestatie Rotterdam viert de stad!

De Trap Groothandelsgebouw Rotterdam

Winy Maas: “De trap moet voor meer leven zorgen op het dak en laat een tweede laag zien in de volgende stap van de stedelijke ontwikkeling van Rotterdam. Een tweede opbouw. Het zou goed zijn om dit een permanente functie te geven.”

Foto’s 12 mei 2016

Trap Stationsplein

Trap Stationsplein

Trap Stationsplein

Trap Stationsplein

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in