The Modernist – 3e fase Weenapoint

8
29226

The Modernist is de naam van de 3e fase van de nieuwbouw van het Weenapoint tegenover het Centraal Station in Rotterdam. Het Rotterdamse architectenbureau MVRDV ontwerpt de nieuwbouw met kantoren, winkels en 370 woningen in het Central District in opdracht van de Maarsen Groep. The Modernist moet in 2025 worden opgeleverd.

Weenapoint MVRDV

Woningen en kantoren

In de derde fase, het sluitstuk van de herontwikkeling van het Weenapoint, zal het bestaande gebouw aan het Kruisplein worden gesloopt ten behoeve van het plan van MVRDV. The Modernist bestaat uit winkels en horeca in de plint, 14.000 m2 kantoorruimte, 1.800 m2 winkels en horeca, 370 (huur)woningen en een ondergrondse parkeergarage met 750 parkeerplaatsen.

Weenapoint MVRDV

Winkels en horeca

De verschillende programmaonderdelen krijgen allen een eigen volume en positie waardoor het complex een heldere expressie krijgt. Het ontwerp voorziet in hoogwaardige kantoorruimte langs het Kruisplein met een transparante plint met winkels en horeca die gekarakteriseerd wordt door grote omlijste glaspartijen. Daarboven komen twee torens van rond de 125 meter en 70 meter.

Weenapoint MVRDV

Onder het gebouw komt een 2-laagse ondergrondse parkeergarage die verbonden is met de Kruispleingarage.
Het ontwerp van MVRDV is geïnspireerd door het modernisme dat zo kenmerkend is voor de Rotterdamse architectuur uit de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw.

Weenapoint MVRDV

De afgelopen jaren is het Weenapoint complex in fases getransformeerd. Met de realisatie van de nieuwe hoofdkantoren van Nauta Dutilh en Robeco in FIRST Rotterdam is in 2016 de eerste fase van de transformatie voltooid. De herontwikkeling van Weena 750 tot Premier Suites & Offices, de herinrichting van de binnentuin en de renovatie van het monumentale Koepelgebouw zijn aansluitend in 2017 opgeleverd. De nieuwbouw van The Modernist is het sluitstuk van de herontwikkeling.

Projectgegevens

Naam: The Modernist
Status: In ontwikkeling
Locatie: Kruiskade
Deelgebied: Centrum, Central District
Type: Woningen en kantoren
Architect: MVRDV
Opdrachtgever: De Maarsen Groep
Start: 2021
Realisatie: 2025
Hoogte: ca. 125 meter.

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Modernist 51.921831, 4.470496 The Modernist

8 REACTIES

  1. rotterdam kijk eens naar steden zoals frankfurt..londen, zwelfs gothenburg ,daar bouwen ze mooie torens met organische vormen.
    waarom kan het daar , en niet hier.
    ze moeten ns een architect als liebeskind of norman foster inhuren hier!

  2. De hoeken mogen extremer dan lijkt het ergens op. Het is het altijd net niet in Rotterdam en maar blijven zeggen dat ze durven. Saaie blokken dat bouwen ze al 70 jaar in de stad en de stad staat er vol mee.

  3. Rotterdam, het ” Singapore van de lage landen in zakformaat ” als het om architectonische vernieuwing gaat. Met groen en een paar onorthodoxe gebouwen bij, het hoeft niet altijd recht-toe-recht-aan te zijn en de stad wordt een belevingsstad die bezoekers en de inwoners doet beseffen dat wij in Nederland méér hebben dan alleen een Hoofdstad waar men per se naar toe moet gaan.
    Een goede mix van Hoog- en (middel)laagbouw zoals het Weenapoint draagt positief bij aan het imago van Rotjeknor…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here