MVRDV ontwerpt 3e fase Weenapoint

1
3749

De 3e fase van de nieuwbouw van het Weenapoint tegenover het Centraal Station in Rotterdam wordt ontworpen door MVRDV. Het Rotterdamse architectenbureau is geselecteerd als de architect van de nieuwbouw in het Central District. Het Weenapoint dat ontwikkelt wordt door de Maarsen Groep moet in 2022 worden opgeleverd.

Weenapoint MVRDV

Woningen en kantoren

In de derde fase zal het bestaande gebouw aan het Kruisplein worden gesloopt ten behoeve van het plan van MVRDV, dat bestaat uit circa 17.000 m2 kantoren en 200 tot 300 woningen bevat. Het project moet medio 2022 klaar zijn.

Weenapoint MVRDV

Winkels en horeca

De verschillende programmaonderdelen krijgen allen een eigen volume en positie waardoor het complex een heldere expressie krijgt. Het ontwerp voorziet in hoogwaardige kantoorruimte langs het Kruisplein met een transparante plint met winkels en horeca die gekarakteriseerd wordt door grote omlijste glaspartijen. Daarboven vormen twee torens hoogteaccenten die de stadsentree begeleiden.

Weenapoint MVRDV

De afgelopen jaren is het Weenapoint complex in fases getransformeerd. Met de realisatie van de nieuwe hoofdkantoren van Nauta Dutilh en Robeco in FIRST Rotterdam is in 2016 de eerste fase van de transformatie voltooid. De herontwikkeling van Weena 750 tot Premier Suites & Offices, de herinrichting van de binnentuin en de renovatie van het monumentale Koepelgebouw zijn aansluitend in 2017 opgeleverd.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here