Woonhuis Boevé Rotterdam

0
2291

Woonhuis Boevé - Museumpark 9

Woonhuis Boevé

Het Woonhuis Boevé (1933), Museumpark 9 in Rotterdam, is ontworpen door architecten Brinkman en van der Vlugt in de stijl van Het Nieuwe Bouwen. Opdrachtgever was dokter dhr H.J. Boevé. Het woonhuis Boevé is een rijksmonument en is tegenwoordig in gebruik als kantoor.

De heer Boevé geeft architecten Brinkman en van der Vlugt in 1931 opdracht om een vrijstaande praktijkwoning te ontwerpen op een kavel tegenover Museum Boijmans in het nieuwe villapark Dijkzigt. Het wordt een bijzondere compacte woning met een staalskelet, die voor 40.000 gulden in zes maanden wordt gebouwd. Het huis ligt opgetild midden op het perceel met een kleine garage los achter op het terrein. Op de begane grond ligt de praktijkruimte de woonkamer, eetkamer, keuken en kinderkamer met terras aan de straatzijde. Op de 1e verdieping zijn de slaapkamers voor de vijf zonen, de ouderslaapkamer en de badkamers. Een spiltrap voert naar de dak verdieping met een dakterras, gymnastiekkamer en twee dienstbode kamers.

Projectgegevens

Naam: Woonhuis Boevé
Status: Rijksmonument
Adres: Museumpark 9
Deelgemeente: Centrum – Dijkzigt
Categorie: Woningbouw
Architect: Brinkman en van der Vlugt
Opdrachtgever: Dhr H.J. Boevé
Ontwerp: 1931
Realisatie: 1933

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Woonhuis Boeve 51.914761, 4.472699 Woonhuis Boeve

Foto´s woonhuis Boevé

No photos available right now.

Please verify your settings, clear your RSS cache on the Slickr Flickr Admin page and check your Flickr feed

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here