Crossing Keileweg M4H

0
5601

Het plan Crossing Keileweg heeft de openbare verkoopprocedure gewonnen voor de herontwikkeling van de voormalige fabriek aan de Keileweg 26-28 in het Merwe- Vierhavens (M4H). Dit maakte de gemeente Rotterdam op 31 maart 2021 bekend. In het complex komt onder meer ruimte voor ondernemers en kunstenaars en een ‘makerstage’, waar evenementen en exposities georganiseerd kunnen worden. Het Team Crossing Keileweg bestaat o.a. uit ontwikkelaar Miss Clark, conceptontwikkelaar De Mannen van Schuim en Kraaijvanger Architects samen met de gebruikers Social Capital, Happy Tosti Groep en Bank15.

De voormalige fabriek aan de Keileweg bestaat uit twee monumentale panden uit 1916.  Het complex huisvestte ooit de Hollandsche Maatschappij voor Gecondenseerde Melk en later de Hollandsche Kleefmachinefabriek. Het complex heeft een oppervlakte van totaal 6.650 m². Het pand is nu nog eigendom van de gemeente. In 2020 stond het complex nog te koop voor 2.3 miljoen euro.

Centraal Fabriekscomplex aan de Keileweg, boven de Ferro Dome en rechtsonder het terrein van Joep van Lieshout

De gemeente heeft gekozen voor het plan van Team Crossing Keileweg, omdat het een mix van activiteiten biedt die past bij de plannen voor het gebied.  Zo is er ruimte voor verschillende soorten ondernemers en makers op het gebied van kunst, muziek, techniek en horeca. Er komt een dak dat voor publiek toegankelijk is. Er zijn plannen voor een ‘makerstage’; een plek op het centrale openbare plein met een grote tribunetrap dat een podium biedt voor evenementen en exposities van de kunstenaars en makers van het complex. Crossing Keileweg zet in op een ‘hub voor social impact’ waarbij ze rond de 40 mensen met een arbeidsbeperking structureel een werkplek bieden. Het kunstenaarscollectief Kunst & Complex, dat al in het complex is gevestigd, behoudt zijn plek en wordt onderdeel van het nieuwe plan.

Ontwikkeling Merwe-Vierhavens M4H

Met de herontwikkeling van het gebouw geeft het Team Crossing Keileweg een belangrijke impuls aan het Merwe-Vierhavens gebied waar de komende jaren veel op stapel staat. M4H wordt een innovatief woon-werkgebied dat net zo groot is als de binnenstad van Rotterdam. Diverse projecten nieuwe projecten zijn in ontwikkeling. In maart 2021 kondigden Atelier van Lieshout en Powerhouse Company de realisatie van Kunstenbuurt BRUTUS aan, tegenover deze ontwikkeling.

Projectgegevens

Naam: Crossing Keileweg
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Keileweg 26-28
Deelgebied: Nieuw Mathenesse
Categorie: Kunstengebouw
Architect: Kraaijvanger Architects
Opdrachtgever: 
niet bekend
Start bouw: nog niet bekend
Realisatie: nog niet bekend

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Crossing Keileweg 51.908604, 4.430398

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in