Grote Beer nieuw woongebouw Prins Alexander

0
4143

Op de hoek van de Grote Beer en de Hoofdweg komt het woongebouw Grote Beer met ca. 200 huurappartementen. Het nieuwe woongebouw van 68 meter hoog wordt gebouwd in de Alexanderknoop, het nieuwe stadshart van Rotterdam Prins Alexander. Het ontwerp van het woongebouw Grote Beer is van Klunder Architecten in opdracht van Dura Vermeer. De verwachting is dat eind 2021 de bouw start.

Het woongebouw Grote Beer zal worden gebouwd op het nu nog braakliggend grasveld naast winkelcentrum Alexandrium. Het getrapte woongebouw van 68 meter hoog en 21 verdiepingen heeft diverse daktuinen.

Huurappartementen

In het gebouw worden 196 huurappartementen gerealiseerd, twee-, drie- en vierkamer appartementen variërend van zo’n 57 tot 83 m2. Zo’n 85% van de appartementen worden aangeboden in de middel dure huur. De huren starten vanaf 750 euro. Op straatniveau is ruimte voor winkels en andere functies. 

Meer info: projectwebsite

Planning bouw

Voordat de bouw start moeten eerste nog procedures worden doorlopen. Het huidige bestemmingsplan moet worden aangepast omdat deze maar een bouwhoogte van 30 meter toe laat. Ook is er een omgevingsvergunning nodig. Als beide zijn doorlopen is de verwachting dat de bouw eind 2021 kan starten.

Alexanderknoop

De Alexanderknoop is het gebied rond OV-knooppunt Rotterdam Alexander. Rotterdam ontwikkelt zich naar een stad met meerdere stadsharten waarbij de Alexanderknoop wordt ontwikkeld tot het stadshart van Rotterdam Prins Alexander, een stadsdeel met bijna 100.000 inwoners.

Meer nieuwbouw in Rotterdam Prins Alexander

Projectgegevens

Project: Woongebouw Grote Beer
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Grote Beer, Hoofdweg
Deelgebied:
Prins Alexander
Functie: 196 woningen
Architect:
Klunder Architecten
Bouw start: 4e kwartaal 2021
Realisatie: 2023

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Woongebouw Grote Beer 51.949159, 4.555528 Woongebouw Grote Beer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here