Bouw woontoren Grote Beer gestart

0
15215

Op de hoek van de Grote Beer en de Hoofdweg komt het woongebouw Grote Beer met 196 huurappartementen. Het 68 meter hoge nieuwe woongebouw wordt gebouwd in de Alexanderknoop, het nieuwe stadshart van Rotterdam Prins Alexander. Het ontwerp van het woongebouw Grote Beer is van Klunder Architecten in opdracht van Dura Vermeer. De bouw is op 16 december 2021 gestart met het slaan van de (symbolische) 1e paal.

Het woongebouw Grote Beer zal worden gebouwd op het nu nog braakliggend grasveld naast winkelcentrum Alexandrium. Het getrapte woongebouw van 68 meter hoog en 21 verdiepingen heeft diverse daktuinen.

Huurappartementen

In het gebouw worden 196 huurappartementen gerealiseerd, twee-, drie- en vierkamer appartementen variërend van zo’n 57 tot 83 m2. Zo’n 85% van de appartementen worden aangeboden in de middel dure huur. Vesteda gaat de woningen in de Grote Beer verhuren De huren starten vanaf 750 euro. Op straatniveau is ruimte voor winkels en andere functies. 

Meer info: projectwebsite

Planning bouw

De gemeente Rotterdam, Vesteda en Dura Vermeer hebben nauw samengewerkt om het bouwplan in ongeveer een jaar tijd van het eerste idee tot aan een definitief plan te brengen. 

Dura Vermeer ontwikkelt en bouwt de woningen en woningbelegger Vesteda gaat de woningen verhuren. Dura Vermeer schat in dat de bouwtijd als het meezit twintig maanden in beslag neemt. De woningen worden naar verwachting eind 2023 opgeleverd. Dat het woongebouw zo snel gebouwd kan worden, komt onder andere door de ‘prefab-all-the-way’ bouwtechniek die wordt toegepast: gevels, constructiewanden, vloeren, badkamers en toiletruimten worden prefab aangeleverd en gemonteerd.

Alexanderknoop

De Alexanderknoop is het gebied rond OV-knooppunt Rotterdam Alexander. Rotterdam ontwikkelt zich naar een stad met meerdere stadsharten waarbij de Alexanderknoop wordt ontwikkeld tot het stadshart van Rotterdam Prins Alexander, een stadsdeel met bijna 100.000 inwoners.

Het woongebouw de Grote Beer zorgt voor de eerste woningen in dit gebied. De ontwikkeling van de woningen draagt bij aan een levendig stadshart van Prins Alexander, waar in de toekomst niet alleen maar gewerkt en gewinkeld wordt, maar mensen ook met plezier wonen. De Alexanderknoop, het gebied rond OV-knooppunt Rotterdam Alexander, bestaat nu alleen uit kantoren en winkels.

Meer nieuwbouw in Rotterdam Prins Alexander

Projectgegevens

Project: Woongebouw Grote Beer
Status: in uitvoering
Lokatie: Grote Beer, Hoofdweg
Deelgebied:
Prins Alexander
Functie: 196 woningen
Architect:
Klunder Architecten
Bouw start: 16 december 2021
Realisatie: 2023

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Woongebouw Grote Beer 51.949159, 4.555528 Woongebouw Grote Beer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in