Hoge Erasmus woongebouw

0
9726
Hoge Erasmus 1

Hoge Erasmus Rotterdam

Het gebouw Hoge Erasmus aan het Willemsplein in Rotterdam is 93 meter hoog en staat aan de voet van de Erasmusbrug. De Hoge Erasmus bestaat uit kantoren in de rechthoekige onderbouw, 68 luxe appartementen in de toren en 360 parkeerplaatsen in een apart bouwdeel. Het ontwerp is van Klunder Architecten in opdracht van (William Properties) ASR Vastgoed.

Met de komst van de Erasmusbrug en demping van de Zalmhaven werd het Willemsplein herontwikkeld. Een laag bouwblok met woningen en een kantoorgebouw van de RVS, beide gebouwen ontworpen door Kraaijvanger Architecten, werden gesloopt waardoor op de hoek van de Westerstraat plaats kwam voor Hoge Erasmus

Inrichting Hoge Erasmus

De onderbouw met daarin de kantoorfuncties volgt nauwkeurig de rooilijn van de bestaande stedelijke blokken. De golvende gevel volgt de bocht die de Maas ter plaatse maakt. Achter de gevel zijn per verdieping twee ruime woningen ondergebracht. In het rechthoekige blok bevindt zich de lift- en trappenkern en een woning die gericht is op de binnenstad. Bovenin de woontoren zijn vijf grotere appartementen, waarvan één zeer luxueus penthouse van 541 vierkante meter. De woningen hebben een royale plafondhoogte van 3,20 meter en grote ramen tot op de vloer.

Parkeren

In een apart bouwdeel van zes verdiepingen is de parkeerruimte ondergebracht, deze is toegankelijk vanaf de Zalmhaven. Er zijn in totaal 360 parkeerplaatsen waarvan 147 voor de bewoners van de Hoge Erasmus; de twee bovenste verdiepingen zijn bestemd voor de gebruikers van de kantoren.

Klunder Architecten

Klunder Architecten ontwierpen in Rotterdam veel beeldbepalende gebouwen zoals de drie witte woontorens aan de Boompjes, de Weenatoren, woongebouw Hofdame en de in 2013 opgeleverde 106 meter hoge woontoren 100Hoog.

Projectgegevens

Naam: Hoge Erasmus
Status: Gerealiseerd
Lokatie: Willemsplein 489-569
Deelgemeente: Centrum – Scheepvaartkwartier
Categorie: Woningbouw, Kantoren
Architect: Klunder Architecten
Opdrachtgever:
ASR Vastgoed (William Properties)
Start bouw:
Realisatie: 2000
Hoogte:
93 meter
Investering:
€ 45 mln.
Programma:
68 appartementen, 8.300 m2 kantoortuimte, parkeergarage

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Hoge Erasmus 51.910228, 4.481940 Hoge Erasmus93 meterKlunder Architecten2001
Foto’s Hoge Erasmus

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”hoge-erasmus”]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in