Valckensteyn Pendrecht

1
7152

Valckensteyn wordt een appartementencomplex van circa 80 middel dure vrije sector appartementen aan de Burghsluissingel in Pendrecht Rotterdam. Het ontwerp van de nieuwbouw is van Powerhouse Company in opdracht van Woonstad Rotterdam. De datum van de bouwstart is nog onzeker. De verwachting is dat de bouw in 2022 kan starten.

Bijzonder aan Valckensteyn is dat het casco van het gebouw grotendeels uit hout zal bestaan. Valckensteyn krijgt een betonnen kern en begane grondverdieping, de overige constructieve delen worden in hout voorgesteld. Of de gevel ook geheel in hout wordt uitgevoerd is nog niet zeker. De voorgestelde houten gevel heeft ruime gevelopeningen met aluminium kozijnen, over de volledige hoogte van de verdiepingen.

Het gebouw sluit architectonisch goed aan bij de karakteristieken van de stempel- en strokenwijk in de naoorlogse wijk Pendrecht. De buitenruimte rondom de flat wordt heringericht als openbaar parkje, met verschillende looproutes en parkeervelden aan beide zijden van het gebouw. Het ontwerp hiervan is van LAP Landscape & Urban Design.

Valckensteyn ligt aan de rand van de het herstructureringsgebied Tuin op Zuiden in Pendrecht. Hierin werden in de periode 2008 tot 2017 ca. 500 nieuwe woningen gebouwd en ca. 500 woningen gerenoveerd.

De naam Valckensteijn en de vorm van het gebouw refereren aan de oude Valckensteijn flat die hier stond.

Projectgegevens

Naam: Valckensteyn
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Burghsluissingel
Deelgebied: Charlois, Pendrecht
Categorie: woningen
Architect: Powerhouse Company, LAP Landscape & Urban Design
Opdrachtgever:
Woonstad Rotterdam
Start bouw: 2022
Realisatie: 2024

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Valkesteyn 51.869682, 4.467999 Valkesteyn

1 REACTIE

  1. Goeiedag ik heb wel interesse in een woning van nieuw bouw project valckenstyn het licht eraan wat er verstaan word met midel dure huur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in