Valkesteyn Pendrecht

0
859

Valckensteyn wordt een appartementencomplex van circa 80 middel dure vrije sector appartementen aan de Burghsluissingel in Pendrecht Rotterdam. Het ontwerp van de nieuwbouw is van Powerhouse Company en in opdracht van Woonstad Rotterdam. De verwachting is dat de bouw in 2021 kan starten.

Bijzonder aan Valkesteyn is dat het een houten gevel krijgt. Het gebouw krijgt een betonnen kern en begane grondverdieping, de overige constructieve delen en de gevel worden in hout voorgesteld. De houten gevel heeft ruime gevelopeningen met aluminium kozijnen, over de
volledige hoogte van de verdiepingen.

Het gebouw sluit architectonisch goed aan bij de karakteristieken van de stempel- en strokenwijk in de naoorlogse wijk Pendrecht. De buitenruimte rondom de flat wordt heringericht als openbaar parkje, met verschillende looproutes en parkeervelden aan beide zijden van het gebouw. Het ontwerp hiervan is van LAP Landscape & Urban Design.

Valkesteyn ligt aan de rand van de het herstructureringsgebied Tuin op Zuiden in Pendrecht. Hierin werden in de periode 2008 tot 2017 ca. 500 nieuwe woningen gebouwd en ca. 500 woningen gerenoveerd.

Projectgegevens

Naam: Valkesteyn
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Burghsluissingel
Deelgebied: Charlois, Pendrecht
Categorie: woningen
Architect: Powerhouse Company, LAP Landscape & Urban Design
Opdrachtgever:
Woonstad Rotterdam
Start bouw: 2021
Realisatie: 2023

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Valkesteyn 51.869682, 4.467999 Valkesteyn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here