Remisehof

0
27766


Remisehof Rotterdam Laan op Zuid

Remisehof nieuwbouwwoningen

Het Remisehof, een nieuwbouwproject op de Kop van Zuid in de nieuwe wijk Parkstad, wordt op het braakliggende deel aan weerszijde van de Laan op Zuid gebouwd. Het Remisehof bestaat uit drie woonblokken met 250 woningen, 113 koopwoningen en 137 huurwoningen in de vrije sector welke in twee fase worden gerealiseerd. De blokken krijgen een eigen gezamenlijke binnentuin én privétuinen voor de gezinswoningen. Het ontwerp van de woningen is van architecten The Powerhouse Company en Delva Landscape Architects in opdracht van ontwikkelaars Syntrus Achmea RE&F en Stevast Baas en Groen.

Remisehof start bouw

Bouw gestart 1 november 2018

Op donderdag 1 november 2018 is de start van de bouw van de eerste woningen van fase 1 gevierd. Wethouder Kurvers, van Bouwen, wonen en energietransitie gebouwde omgeving, gaf samen met de kopers en genodigden het officiële startsein voor de bouw.

Remisehof Spoorweghaven woningen

Twee fases

Fase 1 van nieuwbouwproject ‘Het Remisehof’ bestaat uit twee woonblokken; De Spoorweghaven en de Remise. Deze bevatten naast 137 luxe vrije sector huurwoningen ook 36 koopwoningen (25 royale appartementen, 8 videwoningen en 3 zeer ruime herenhuizen). De verkoop van de woningen van fase 1 is 14 juli 2018 gestart. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.

In fase 2 van het Remisehof wordt één woonblok met uitsluitend koopwoningen gerealiseerd: Het Spuikanaal. De woningen van deze fase worden momenteel uitgewerkt. De verkoop van fase 2 start medio 2019.

Drie woonblokken

Van de drie bouwblokken komen er twee tussen de nieuwe basisschool De Clipper en het voormalige veld van hockeyclub Feijenoord. Aan de overzijde van de Laan op Zuid op de plek van de oude RET tramremise wordt één woonblok gebouwd.

Remisehof plan plattegrond

Nieuwbouw ontwikkelingen in Parkstad Rotterdam

Beide lokaties zijn onderdeel van de wijk Parkstad waarvoor architectenbureau Palmbout het stedenbouwkundig plan ontwierpen. Parkstad is het schakelpunt tussen ‘De kop van Zuid’ en de ‘Afrikaanderwijk’.

Naast Remisehof is ook de Machinistenhof aan de Laan op Zuid in ontwikkeling. Op de hoek van de Laan op Zuid en de 2e Rosestraat wordt in 2020 gestart met de bouw van een appartementencomplex met 250 woningen. Aan de Laan op Zuid komt ook een nieuw mulitifunctioneel gebouw met een zwembad, sporthal, basisschool ‘Nelson Mandela’ en ca. 24 appartementen in de vrije-sector. In het project Overmaas tussen de Laan op Zuid en de Hilledijk wordt in 2019 gestart met de bouw van 67 woningen.

Remisehof 2 Powerhouse Company - Delva

Projectgegevens

Naam: Remisehof
Status: In uitvoering
Locatie: Laan op Zuid, Spoorweghaven
Deelgebied: Feijenoord
Type: Woningbouw
Architect: The Powerhouse Company en Delva Landscape Architects
Opdrachtgever: Syntrus Achmea RE&F, Stevast Baas en Groen
Start: 2018
Realisatie: 2020

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Remisehof 51.902354, 4.508796 Remisehof woningbouw